Klæbu Helse- og Velferdssenter - Interiør
Klæbu

Nye Klæbu helse- og velferdssenter kommer til å bli et klimavennlig bygg som dimensjoneres for 60 sykehjemsplasser.

Status
Ferdigstilles 2021
Sted
Vikingvegen 10, Klæbu
Oppdragsgiver
Klæbu Kommune
Størrelse
6500 m2
Tiltak
Nybygg
Fagområde
Interiør
Samarbeidspartnere
Agraff Arkitektur og Asplan Viak
Kontaktperson
Veronica Olsen

Å skape variasjon i farger og materialer i omgivelsene til pasienter kan være med på å gjøre dem friskere. Bruk av naturlige farger, materialer og lys kan gi fysiske og psykologiske fordeler, blant annet ved å redusere stress og angst. Fargedifferensiering spiller en viktig rolle i å sørge for at alt som er viktig for en pasient skiller seg ut.

Dette er brukt bevisst for å avlede mennesker fra områder de ikke skal få tilgang til, samt for å markere viktige bruksområder som spisestue, toalett og andre felles arealer. I sykehjemsavdelingen er det brukt rolige, naturlige kontraster av blått og grønt, mens i mer aktive deler av bygget som storstue og aktivitetsrom er det brukt varme farger av okergult og terracotta.

Gjenkjennbarhet i gjenstander er viktig for personer med demens da dette skaper en trygghetsfølelse, og det er derfor medtatt gjenbruksmøbler i prosjektet. Kompakt utbyggingsmodell med lite fotavtrykk og som er arealeffektiv. Korte kommunikasjonsveier og oversiktlig planløsning. Utnytter tomtas kvaliteter med mulighet for store utearealer, med sansehage og terrengformasjoner på vestsiden av bygget. 60 pasientrom + baseenhet for personale, og fellesrom