Kunngjøring 30. september 2024

Detaljregulering
for
«Jernbanevegen
11,
gnr.
94,
bnr.
11
m.fler».
PlanID:
5028_2023007

VARSEL OM IGANGSETTING AV ARBEID MED DETALJERT REGULERINGSPLAN

Iht. plan- og bygningslovens § 12-8 og 17-4 varsles det om oppstart av detaljreguleringsplan for Jernbanevegen 11, gnr. 94, bnr. 11 m.fler, og forhandlinger om utbyggingsavtale. PKA Arkitekter AS er plankonsulent, og utarbeider planforslaget på vegne av COOP Midt-Norge SA.

Hensikten med planen er å detaljregulere området til sentrumsformål, med tilhørende infrastruktur. Reguleringen tilrettelegger for boligbebyggelse, kontor og forretningsarealer, og større utnyttelse enn dagens situasjon.

Planområdet

Område for varsel om igangsetting er på ca. 20 dekar og ligger sentralt i Melhus sentrum, nær blant annet Melhustorget og et bredt utvalg butikker og restauranter.

På tomt 94/91 er i dag Coop Extra Melhus, Pizzabakeren og Apotek 1, samt et stort område for bakkeparkering. I sør er tomtene 91/18 og 91/20 med bolig og fotograf. Planområdet preges av store åpne areal til parkering med noe spredt bebyggelse, og ligger tett opp imot jernbane og Melhusvegen (Fv 6612).

I sør grenser området til Melhus skysstasjon, kollektivknutepunkt. I vest er det et boligområde på Kuhaugen og lenger sør er Melhustunet. I nord grenser tomten til Eplehagen Borettslag, videre mot øst er boliger, butikker og servicetilbud, blant annet sportsbutikk, tannlege, advokat og frisør.

Avgrensning

Melhus kommune har bedt om å utvide planområdet med tilliggende veier og veg-kryss i varsel om planoppstart. Dette for å kunne vurdere nødvendig tilkomst, siktlinjer og sikre et kommunalt grøntanlegg mm. Området er derfor utvidet noe etter det vedlagte planinitiativet.

Forhold til overordnet plan

Reguleringsformål og hensikt i planforslaget er i tråd med overordnet plan for området. Forholdet mellom bestemmelser i sentrumsplanen og planforslaget er redegjort for i den vedlagte sjekklisten over gjeldende bestemmelser,
se vedlegg 04.

Konsekvensutredning

Etter planmyndighetens vurdering utløser ikke planforslaget krav til planprogram og/eller konsekvensutredning, som beskrevet i kommunens referat fra oppstartsmøte 02.09.2024.

Informasjon og medvirkning

Dette brevet sendes til alle berørte parter og høringsinstanser, slik at de som ønsker det kan komme med innspill til planarbeidet tidlig i prosessen.

Eventuelle spørsmål rettes til PKA Arkitekter på epost: pernille.schanche@pka.no.

Innspill til planarbeidet sendes PKA Arkitekter AS, Brattørgata 5, 7010 Trondheim eller pka@pka.no innen tirsdag 22.10.2024.


Med hilsen

PKA Arkitekter

v/Pernille Schanche

Vedlegg
Vedlegg 01 Forslag til tema ROS-analyse
Vedlegg 02 Planavgrensning (A3 M 1:5000 og 1:1000)
Vedlegg 03 Illustrasjonsplan
Vedlegg 04 Forhold til områdeplanens bestemmelser
Vedlegg 05 Illustrasjoner
Vedlegg 06 Tilbakemeldingsbrev (referat) fra oppstartsmøte
Vedlegg 07 Planinitiativ
Vedlegg 08 Parkering